Grolleman Coldstore

Logistieke uitdagingen in vrieskou

Totaaloplossing met Lalesse magazijnkranen.

Met faciliteiten voor verpakken, koelen, invriezen en opslaan is Grolleman Coldstores een logistiek dienstverlener voor de voedsel- en genotsmiddelenindustrie. Reesink Logistic Solutions realiseert een silo-bouw magazijn waardoor de totale opslagcapaciteit toeneemt met ruim 16.000 palletplaatsen.

Silo-bouw bij Grolleman in Apeldoorn.

Opbouw van de stellingen bij Grolleman, eind 2018.

Het coldstore magazijn van Grolleman

Grolleman Coldstores is de complete dienstverlener voor bedrijven die hun producten willen laten verpakken, koelen, invriezen en/of opslaan. 

Oppervlakte:

ca. 3.867 m2, 27,5 meter hoog

Locaties:

16.320 blokpallets

Stellingen:

8 gangen van 101 meter

Aantal kranen:    

8 rechtrijdende palletkranen

Capaciteit:

400 pallets per uur

Oplevering:

medio 2019

Verrijdbare stellingen bij Grolleman.

Van kranen tot software

Daar waar voorheen heftrucs werden ingezet zorgen de geautomatiseerde magazijnkranen voor aanzienlijk efficiëntere verplaatsingen. “In 2017 hebben we alle verrijdbare stellingen vervangen door vaste stellingen, met rijbanen voor de magazijnkranen.” vervolgt Kieftenbelt. “Dankzij de nieuwe inrichting maken we beter gebruik van de ruimte en hebben we onze
invriescapaciteit met 40% kunnen verhogen.”

In 2018 werd het magazijn uitgebreid met een aanbouw met verrijdbare stellingen. Bij het proces van inrichting en uitbreiding van zowel het bestaande als nieuwe magazijn zijn de specialisten van Reesink Logistic Solutions nauw betrokken. Een onverminderde groei van activiteiten doet de logistieke dienstverlener beslissen om de locatie in Apeldoorn verder uit te breiden met een hoogbouwmagazijn. Daar waar nu nog gebruik gemaakt wordt van externe opslaglocaties, wil Grolleman alle stromen kunnen verwerken en opslaan in de eigen omgeving.

Projectleider Jacco Donders vertelt:

“Met Grolleman hebben we inmiddels meerdere projecten uitgevoerd. We zijn aan elkaar gewend geraakt en door de platte organisatie zijn er korte communicatielijnen, wat de projectdoorloop bespoedigt. Door de koude temperatuur zijn de omgevingscondities bij Grolleman uitdagend voor medewerkers. Dit vraagt om oplossingen welke buiten de
standaardproducten gaan. Bij Reesink Logistic Solutions hebben we de flexibiliteit om hier op de juiste manier mee om te gaan en Grolleman zo een specifieke oplossing op maat te bieden.”

Magazijnkraan bij Grolleman
Projectleider
Jacco Donders
Projectleider bij Reesink Logistic Solutions