PLC Commissioning engineer (m/v)

PLC Commissioning engineer

Als PLC Commissioning engineer werk je in een team o.a. mee aan de in bedrijfsstelling van de magazijn­besturingssystemen. Zodra de collega’s van het Installation & Commissioning team de logistieke oplossingen hebben geplaatst, ga jij er voor zorgen dat het magazijnbesturingssysteem inbedrijf gesteld wordt.

Solliciteer op deze functie 

Geschreven door
Marthe Heering, HR Medewerker bij Reesink Logistic Solutions.
Marthe Heering
HR Adviseur

Wat ga je doen

Je belangrijkste taken zijn:

 • Voorbereiden van de magazijnbesturing;
 • Inbedrijfstelling uitvoeren van onze magazijnbesturing op locatie, hierbij is het parametreren en het inregelen van het complete magazijnbesturingssysteem essentieel;
 • Het analyseren en (indien noodzakelijk gezamenlijk met onze experts en leveranciers) het oplossen problemen bij onze gebruikers.

Bedrijfsprofiel

Reesink Logistic Solutions levert diverse integrale oplossingen om het logistieke proces aan te sturen van zowel nationaal- als internationaal toonaangevende bedrijven. Met alle kennis en onderdelen in eigen huis zijn wij een vooraanstaande leverancier en ontwerper van oplossingen op het gebied van warehousing, material handling en geautomatiseerde opslagsystemen. Dit varieert van robuuste stellingsystemen tot en met volledig geautomatiseerde magazijnen en distributiecentra.

We zijn onderdeel van Royal Reesink. Ruim 230 jaar geleden is Royal Reesink opgericht. Nu zijn we internationaal één van de grootste -en nog altijd sterk groeiende- distributeurs van de beste machines en componenten. Deze worden ingezet voor landschapsonderhoud, landbouw, grond-, weg- en waterbouw en magazijninrichting. Meer dan 2.200 medewerkers, wereldwijd verdeeld over ruim 30 bedrijven, hebben een ding gemeen: de passie voor machines, kwaliteit, ‘Hollandse’ nuchterheid en ondernemersdrang. We zijn ambitieus: we willen winnen, de beste zijn. Werken bij Royal Reesink: dat is royaal in meerdere opzichten. We zijn royaal in de kansen die we je bieden en de ruimte om je te ontwikkelen, binnen de hele Royal Reesink groep. Bezoek dan de website van Royal Reesink en kom er meer over te weten. 

We zijn een bedrijf in ontwikkeling met een sterke ambitie om te groeien. Dat maakt dat er volop ontwikkelingsmogelijkheden zijn en je dag nooit hetzelfde is. Samen maken we de organisatie elke dag een stukje beter!

In de functie van PLC commissioning engineer zul jij rapporteren aan René Wagenaar, Manager Engineering. Samen met de Projectmanagers en de Installation, PC-/PLC-Software, Mechanical & Electro engineers maak je deel uit van de afdeling Project Management.

Wat bieden wij jou

 • Werken in een topsegment met vaktechnische uitdagingen;
 • Een uitdagende functie voor 40 uur per week waarin jij de kans krijgt jezelf te ontwikkelen;
 • Mobiele telefoon en laptop;
 • Een auto van de zaak;
 • Thuiswerkmogelijkheden en flexibele werktijden;
 • 27 vakantie dagen en 13 ADV dagen o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • Uitstekende pensioenvoorwaarden.

Wij vragen

 • Een ervaren MBO4+-er met affiniteit voor de industriële automatisering;
 • Bekendheid met de hardware-opbouw en de softwarestructuur van PLC-besturingssystemen, bij voorkeur die van Siemens Simatic S7;
 • De vaardigheid om kleine aanpassingen uit te voeren in PLC-software, bij voorkeur met Siemens Step 7 of TIA Portal;
 • Ervaring op gebied van commissioning, en lokaliseren/opheffen van storingen in PLC-besturingssystemen, hardware en software, te lokaliseren (daar waar nodig met ondersteuning van onze experts);
 • Een proactieve- en klantgerichte instelling en daarnaast communicatieve vaardigheid naar klanten en collega’s;
 • Goede beheersing van de Nederlandse-, Engelse- en Duitse taal (de Franse taal is een pré) in woord en geschrift;
 • Zelfstandigheid, flexibiliteit en bereidheid om meerdere weken per jaar in het buitenland te verblijven, voornamelijk in de Benelux.

Interesse?

Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer dan via de onderstaande link of neem direct contact op voor een kennismakingsgesprek met Rene Wagenaar, Manager Engineering (rene.wagenaar@reesinkls.com of +316 22 49 10 99).

We stellen het niet op prijs als bureaus op deze advertentie reageren om hun diensten aan te bieden.

Solliciteer op deze functie